Komt er weer een ziekenhuis in Spijkenisse?

Bronnen die bij dit artikel horen:

Rijnmond: https://www.rijnmond.nl/nieuws/1429776/Burgemeester-Aboutaleb-geen-vuurwerk-op-de-Erasmusbrug-met-oud-en-nieuw-en-snel-een-nieuw-ziekenhuis-in-Spijkenisse

Groot Nissewaard:

https://www.grootnissewaard.nl/nieuws/politiek/154960/spijkenisse-moet-volwaardig-ziekenhuis-hebben

Herinnert u zich nog Willem Heijdacker in een badjas in de Rotterdamse raad, 4 jaar geleden? Deze video moet u echt gezien hebben. De video vindt u onderaan in dit bericht!

Willem over deze nieuwe ontwikkelingen die door burgemeester Adoutaleb in gang lijken te zijn gezet:

Adoutaleb onthulde verder dat hij weer een volwaardig ziekenhuis wil in Spijkenisse. In 2013 moest het Ruwaard van Putten Ziekenhuis de deuren sluiten vanwege financiële problemen. Sindsdien is ook het Havenziekenhuis in Rotterdam verdwenen. “Destijds zei ik al: dit kan echt niet. Want op termijn gaan er calamiteiten gebeuren en dan betekent het dat je te weinig bedden hebt – en dan heb je het nog niet eens over een virus. Iedereen zei toentertijd: ‘we hebben al een calamiteitenziekenhuis in Utrecht en je kunt naar Haaglanden’. Allemaal flauwekul.”


Wat Aboutaleb betreft wordt er daarom spoedig gekeken naar een nieuw, volwaardig ziekenhuis in Spijkenisse. Hij wil samen met de burgemeester van Nissewaard het gesprek aangaan met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). “Dit is daar niet het moment voor. Maar op een rustiger moment moeten we naar de beddencapaciteit in de regio gaan kijken.”

Er had ook kunnen staan: ik heb een keer gesproken met een inwoner uit Spijkenisse in een badjas met rollator.

         

Willem Heijdacker in Feyenoord badjas:

Yoerik Venus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *