Na het lezen van het artikel ‘Spoedzorg loopt goed ondanks afsluiting brug’ AD 29-6.
Waarin voorzitter Koos Moerland van de Raad van Bestuur van zorgorganisatie Curemare zegt: Er rijden sinds de afsluiting (Haringvlietbrug) meer ambulances rond op Goeree-Overflakkee.
Reageer ik als voorzitter van de Stichting Acute Zorg VPR met walging op deze uitspraak. Zowel het personeel van de Ambulancedienst als de inwoners (ca. 300.000) van Zuidwestelijke deel van onze regio (Goeree-Overflakkee, Voorne aan Zee, Nissewaard en de Hoekschewaard) zijn zwaar de dupe.
Het Ambulancepersoneel rijd zich drie slagen in de rondte en de stenen uit de straten juist omdat de dekking van het aantal ambulances niet te vullen is door de Ambulancedienst, dienstroosters worden onvoldoende ingevuld bij gebrek aan eigen personeel, ze rijden juist niet op Goeree-Overflakkee, ja om weg te rijden naar A1 Spoedzorg in de andere genoemde gebieden, omdat aldaar de dekking van het aantal Ambulances ook onvoldoende geborgd is. Onlangs nog bij een reanimatie in Nissewaard waar 2 ambulances uitrukten en minstens 30 minuten reden om aldaar te komen vanwege de grote file op de N57. Ze komen daardoor ook niet terug richting van Weel-Bethesda ziekenhuis, maar bezorgen de patiënten in acute nood bij de Grootstedelijke SEH’s in Rotterdam, gewoon omdat juist Curemare geen voorstander is van een volwaardig ziekenhuis in Nissewaard het SMC.
Wat natuurlijk geregeld moet worden mijnheer Moerland! Om de dekking van voldoende ambulanceste borgen.
Willem Heijdacker, voorzitter stichting Acute Zorg VPR