Oproep: Protest 4 oktober 19:00 uur Nissewaard

Oproep!

Aan alle inwoners van de gemeenten op Voorne, Putten en Rozenburg en Hoogvliet.

Burgers uit Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Nissewaard en Hoogvliet:

 

Kom allemaal luisteren naar Willem Heijdacker, de voorzitter van de Stichting Acute Zorg VPR spreekt in op Woensdag 4 oktober a.s. bij Burgemeesters en Wethouders en de gemeenteraad Nissewaard, om 19:30 uur in het Raadhuis van de gemeente Nissewaard te Spijkenisse.

 

Ook de heer Arno van der Zalm mede strijder van het eerste uur uit Hellevoetsluis zal inspreken aldaar.

 

Steun ons initiatief door er met zoveel mogelijk burgers  te staan, verzamelen om 19:00 uur voor het Stadhuis te Spijkenisse aan de Raadhuislaan. “LAAT ONS NIET IN DE STEEK”

 

We gaan in op de brief die Burgemeester Salet van Nissewaard namens de gemeenteraad Nissewaard gaat sturen aan de 15 Burgemeesters (inclusief zij zelf) van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

 

Onderwerp: De aanrijtijden norm van de Ambulances bij acute spoedeisende noodituaties (A1) op Voorne Putten, Rozenburg en Hoogvliet. Die al vele jaren binnen de 15 minuten norm arriveren na de eerste melding niet halen. 5% is een gedoog waarde, op VPR en Hoogvliet is dit al vele jaren hoger dan 10%, met andere woorden 1 op de 10 Ambulances arriveren later dan 15 minuten bij een slachtoffer in acute nood.

 

Een protest zal de insteek zijn aan het adres van het gemeente bestuur.
De overheid en het acute zorgkartel vormende zorgketenpartners zoals, Het ROAZ, de Huisartsenpost organisatie CHPR, de Zorgverzekeraars, de Ambulancediensten en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gebonden instanties: De Ziekenhuisdirecties, de Zorg Minister, -Staatssecretaris, het NZa, de ACM, het Medisch Tuchtcollege en de Inspectie voor de Volksgezondheid, ze vinden het wel best zo.

 

Wij zeker niet en zullen onze gebalde vuisten laten zien, na 2 jaar en 10 maanden moet er ingegrepen worden.

 

“KOMT U OOK”

 

Namens de Stichting Acute Zorg VPR,

 

Willem Heijdacker, voorzitter

Stichting Acute Zorg VPR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *