Klachten resume van de petitie links bovenaan de link! U kunt ook uw klacht hier kwijt op de site.

 • Omdat de hap in Hellevoetsluis terug moet komen. Mijn vriendin was ziek, hap gebeld, arts gekomen! Vriendin moest opgenomen worden. Arts heeft mijn vriendin alleen achter gelaten omdat hij geen tijd had om te wachten. Ambulance kwam ruim 3 kwartier later pas aan om haar op te halen. Schandalig, een zieke vrouw zo lang alleen te laten liggen en nog schandaliger dat er maar 1 ambulance beschikbaar was die van de andere kant van het eiland moest komen. Ten overvloede misschien, vriendin is kort daarna overleden. Of dat met elkaar in verband staat weet ik niet, zou waarschijnlijk toch wel gebeurd zijn, maar ik vind dat wat gebeurd is, niet kunnen.
 • Het is van het grootste belang dat er met zovele inwoners van Voorne-Putten en de Europoort een snelle en goede medische opvang is, vooral omdat we hier te maken hebben met de geisoleerde ligging en afhankelijk zijn van te weinig verkeerswegen en bruggen!
 • Daar ik het volkomen belachelijk vind dat een gemeente met normaal al een behoorlijk inwonersaantal, nu zeker in het vakantieseizoen een dergelijke post hard nodig heeft. Tevens kun je het mensen niet aandoen om naar Spijkenisse te reizen. ER ZIJN NAMELIJK OOK MENSEN ZONDER EIGEN VERVOER EN OOK REGIOTAXI’S ETC. RIJDEN NIET NA 24.00h
 • Elke burger heeft het recht zeker in een groot industrie op snelle en goede zorg.
 • Er moet een oplossing komen. Er wonen nu teveel mensen in ons gebied die niet in staat zijn om naar de hap s’nisse te gaan. Het geld wat het kost om deze mensen daar te krijgen met bijv. Een ambulance of een dokter naar hen kun je beter gebruiken om weer een hap in h’sluis te vestigen. Ook het z%huis in s’nisse moet weer open. Echt te lange wachttijden meegemaakt bij de SEH s’nisse en Dirksland. Opnames voor door de week moeten dan in het weekend met een ambulance naar een ander z’huis worden overgebracht , kost dit geen geld? Nog maar te zwijgen over het ongemak van de patiënten. Z’huis S’nisse is gewoon broodnodig!!
 • Er waren 14.06.2015 meer mensen dan stoelen in de HAP. Naar mijn inschatting waren de wachttijden voor bepaalde personen langer dann een half uur.
 • De HAP RUWAARD is voor de patienten nauw en bekrompen. Gelukkig staat er een automaat met gekoeld water in de wachtruimte en is er een toilet aanwezig
 • Omdat het in belang is voor ons allen dat we verzekerd zijn en blijven van een goede zorg, waarvoor we trouwens al een hele hoge bijdrage voor moeten betalen.
 • Omdat op Voorne Putten te weinig medische posten zijn mocht er calamiteiten zijn.Ook uitwijken naar Rotterdam e.o, is dan geen optie daar dan alle verkeer vaststaat.
  Er zijn toch huisartsen genoeg in de regio die eens in de maand weekend diensten kunnen draaien.
  Dat zou een goede oplossing zijn voor de inwoners van Voorne Putten.
 • Geen radioloog op de spoedeisende hulp na 20.00, waardoor je alsnog naar een ander ziekenhuis wordt gestuurd voor het maken van een foto.
 • Omdat het absoluut nodig is dat er voor “klein”Voorne Putten t.w. Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis een volwaardige gezondheidsvoorziening blijft.
 • Hulp moet een redelijk afstand te verkrijgen zijn. De huisartsenpost op Hellevoetsluis was hard nodig. Een apotheek moet ook goed te bereiken zijn . Waar ik mij ook over verbaas, In Brielle is er zo’n mooi Medisch Centrum, is het nou niet logisch, dat daar een spoed eisende hulp opgezet wordt in de avond (nacht) uren. En ook in het weekend.
 • Het is schandalig dat er bezuinigd wordt, op ONZE gezondheid! Zorg moet altijd in de nabijheid zijn en snel geleverd kunnen worden. Zeker in acute gevalleen.
 • Omdat ik in paniek raak bij het idee alleen al Stel dat en je kunt nergens terecht
  Geen fiets geen auto. Goed voor je gemoedsrust en je hart maar nu lieg ik
 • Levens staan nu op het spel, verkeerssituatie laat het vaak niet toe anderen ziekenhuizen snel te bereike
 • Schande dat er zo met de inwoners word omgegaan zeker bij spoedeisend hulp.
 • Het is heel belangrijk dat de gemeente Nissewaard een Spoedeisende hulp krijgt.Zeker wat betreft het aantal inwoners het industrie gebied en niet te vergeten wij zijn straks alleen bereikbaar via bruggen.
 • Spijkenisse is al moeilijk te bereiken met al die brugproblemen dat een 24 uurs huisartsen post gewoon van levensbelang is, en op dit soort dingen bezuinig je niet voor je inwoners
 • Omdat ik het levens gevaarlijk vind dat met zo veel industrie in de omgeving Denk aan Botlek en Europoort,zo weinig spoedeisende hulp continu is.Ook het aantal inwoners op Voorne Putten eist dat er een goed en dagelijks geopend ziekenhuis inc. eerste hulp post i
 • Ben het in zijn geheel eens met de spreker het is van de zotte dat de politiek over de rug van de bewoners van voorne putten de zorg laat versloffen al dat gezeik over het mcs moet maar eens over zijn maak er weer een totaal ziekenhuis van zoals het hoort en we zullen laten zien dat we dit waard zijn.
 • Je zou maar Spoed Eisende HULP nodig hebben…en ze komen veel te laat ?? waardoor je iemand kunt verliezen…dat kan niet en MAG niet gebeuren!!
 • Heb zelf ondervonden hoe belangrijk het is om volledige eerste hulp in het SMC te krijgen. Heb n.l. in april meer dan 1 uur op de ambulance moeten wachten bij de HAP in Spijkenisse!
 • Ik vind het zo wie zo belangrijk dat er hier weer een echt ziekenhuis goed moet draaien in belang van alle mensen hier enin omstreken hebben recht op goede zorg.
 • Omdat ik vind dat het onverantwoord is om mensen die acute medische zorg nodig hebben naar Rotterdam te sturen. Uit ervaring mee gemaakt dat ik met 78 jarige moeder met hartklachten met de auto naar Maasstad moest rijden. En dan nog niet te spreken over de overbelaste HAP. en dan nog het feit dat we hier met veel industrie te maken hebben en je dat er dan in de buurt geen SEH is als er iets gebeurt. Er moet ook zeer zeker een eerste harthulp komen en dan ook 24/7.Dus SEH en een intensive care afdeling moeten terug komen de hele week en ook de weekenden. De mensen op VPR voelen zich nu onveilig en in de steek gelaten.
 • Zorg hoort niet op bezuinigd te worden
  Het zal je overkomen dat het te laat is en degene overlijdt.
 • Uitstekend initiatief! Het zal idd je kind (en/of familie/vrienden) maar zijn, waarvoor hulp te laat komt. Het is 2015 mensen!!
 • wat wil je van een commercieel bedrijf die alleen maar winst wil maken. de verzekeringen gaan op de plaats van de artsen zitte
 • Omdat Voorne-Putten optimale zorgmogelijkheden verdient, mede gelet op de calamiteiten die zich kunnen voordoen met de (chemische) industrie dichtbij. Tevens met inachtneming van de slechte ontsluiting mogelijkheden van het eiland.
 • Het is niet kostenbesparend voor de zorgverzekeraars in deze situatie! Eerder veel meer kosten, want ook partners van ouderen moeten op bezoek bij hun dierbare met de zorgtaxi en dat kost ook weer heel veel geld! Dit is een onhoudbare gevaarlijke situatie.
 • Steeds minder zorg op VPR is volstrekt belachelijk.
  De steeds duurder wordt de zorg en steeds minder service.
  Nee, het buitenland beleid daar gaat het geld heen.
  Wij zitten in de kou.
 • Omdat ik het er mee eens ben. In dit gebied is een ziekenhuis nodig tis toch schaamteloos dat een prachtig ziekenhuis wordt vernietigd? En de bevolking ? Zijn wij het niet waard om als de nood aan de man is geholpen te worden ZO SNEL MOGELIJK!
 • Omdat minister schippers helemaal fout gehandeld heeft en ons eiland niet zonder goed ziekenhuis en 24 uurs SEH kan. We zitten vlakbij de industrie, hebben hele slechte oeververbindingen en ik moet er niet aan denken als er zich een calamiteit voordoet. We lijken wel een derde wereld regio.
 • we zitten hier op een eiland gestoord door twee bruggen die iedere keer mankementen vertonen ook de nieuwe.aanrijtijd wordt niet gehaald.
  tevens is er genoeg knowhow om dit te verbeteren ook omdat er steeds meer huisartsenposten verdwijne
 • Zorg op Voorde Putten moet beter! We betalen ons scheel aan premies en eigen risico dus de zorgverzekeringen zijn het VERPLICHT om ons goede zorg te leveren in de nabije omgeving.
 • Het is van GROOT belang dat de S.E.H open gaat en blijft. Zeker ook omdat er ook heel veel problemen zijn met de nieuwe brug. Er moet een mogelijkheid zijn om dan een behandeling te krijgen. Als er ook maar iets gebeurt, zitten we als ratten in een val!!!! Dus open met de seh.!!!!
 • Omdat het ziekenhuis gewoon open moet.
  Het is te gek voor woorden dat wij zulke reizen moeten maken voor een arts. Er zijn zoveel mensen die geen auto hebben en geen geld.
  Zie dan maar midden in de nacht naar je geliefde te komen bij een spoed situatie.
 • Het is een grote schande, dat inwoners van Voorne-Putten hun leven niet zeker zijn, doordat er geen volwaardig ziekenhuis/spoedeisende hulp meer is in Spijkenisse.
  Daardoor zijn wij ons leven niet zeker [denk aan een hartinfarct of hersenbloeding.
 • Op 8 juli moest ik met buikpijn klachten naar de huisartsenpost in Spijkenisse. Gelukkig was mijn man thuis, anders had ik er niet kunnen komen. Het was redelijk druk,maar werd toch snel geholpen. Na onderzoek doorgestuurd naar spoedeisende hulp in het ziekenhuis ( Spijkenisse) ernaast. Daar onderzoeken en echo gehad. Bleek een blindedarmontsteking te zijn. Werd niet geopereerd in deze ziekenhuis en moest toen door naar de spoedeisende hulp van maasstad. Allemaal met.l eigen vervoer. Hartel was afgesloten,dus moesten terugrijden om over de spijkenisseburg te gaan. Aangekomen in het maasstad ziekenhuis, met een dvd vd echo. ( gelukkig)  Daar nogmaals bloedonderzoek gehad en toen eindelijk een bed. Dit alles heeft geduurd van 18.00 tot half 2 snachts. Uiteindelijk de volgende dag om 15.00 pas geopereerd.
 • Omdat het nodig is dat SMC 24/7 open is het eiland is te groot.
  en het voor veel mensen niet haalbaar is om bv naar Rotterdam te moeten. geen eigen vervoer en dan de brug!!!!.
  je bent al bijna dood voor je er ben
 • Absurd geen HAP in Hellevoet en de SEH in Spijk is voor velen te ver. In mijn omgeving bleef een hoogbejaarde met ernstig letsel wachten tot het weekend voorbij was, zodat zij haar eigen huisarts kon bezoeken en werd gegipst in de polikliniek in Hellevoetsluis.
 • Omdat de dooddoener dat er geen geld is c.q. het te duur is nergens op slaat. Waar worden dan de kosten van alle asielzoekers/vluchtelingen/ gelukzoekers van betaald?Nou wil het COA weer een extra opvang in het zuiden van het land. KASSA!!!
  Niet gek opkijken als volgend jaar de premie en de belastingen weer verder opgeschroefd worden.
 • Ik loop zelf ook in het S.M.C. het mag of moet weer een volwaardig Ziekenhuis worden voor ouderen is het toch niet te doen om zo ver te moeten reizen dus ik wil dat het een volwaardig
  Ziekenhuis word en daar kan ook de gemeente Nissewaard ook aan mee werken laat het maar aan die regering weten en zo veel mogelijk onder de aandacht brengen.
 • We hebben in Spijkenisse een mooi en echt een goed ziekenhuis.
  Dit moet echt weer alle dagen in de week 24 uur per dag open zijn.
  Het is zo nodig!! Zoals het nu is gaat niet langer, de bruggen en aanrij tijden enz. duren veel te lang bij spoedgevallen. En dan nog niet te spreken als er echt iets gebeurd in deze omtrek met veel chemische bedrijven. Open dat ziekenhuis is mijn oproep!!
 • Toen mijn dochter in november 2013 moest bevallen, werd zij door de verloskundige naar het ziekenhuis gestuurd en dat was in Schiedam. Met heftige weeen moest zij vanuit Spijkenisse door de ochtendspits en ze kwam maar net op tijd aan (er was geen tijd meer om de auto te parkeren). Ik zou bij de bevalling aanwezig zijn, maar ik moest uit Zuidland komen en kwam vast te staan voor de Hartelbrug, waardoor ik de bevalling gemist heb. Het ontbreken van een afdeling verloskunde in het Spijkenisse Medisch Centrum zorgt dus voor levensbedreigende situaties.
 • Waarom?
  Omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat wij met zoveel inwoners gebruik moeten kunnen maken van de eerste hulp dag en nacht.
  Het is toch te gek dat wij moeten uitwijken naar Rotterdam ( met alle gevolgen van tijdverlies i.v.m. tunnels en bruggen) terwijl we er hier boven op zitten.
 • HALLO!!! IK LOOP MEE!!! SAMEN STAAN WIJ STERK !!! ACTIE, dit moet slagen!!! ZEER BELANGRIJK VOOR DE REGIO!!!
  inwoners van Voorne Putten en Rozenburg (VPR), Actie!!! Actie!!
 • Het duurde 20 min voordat de ambulance bij mij voor de deur stond, de ambulance post is bij mij in de straat… Hoe zit dat met de communicatie bij 112. Ik dacht dat mijn schoonvader een hartaanval had, een uur later waren we in Rotterdam, het was gelukkig geen hartaanval, indien dit WEL zo geweest was, was hij dood geweest!  Dus ziekenhuis is noodzakelijk!!!
 • Dit ziekenhuis moet gewoon draaien. Het is te zot voor woorden, (schandalig ) dat het geld de oorzaak is. Waar betalen we anders onze premie voor? Is geld belangrijker dan de gezondheidszorg van mensen?
 • Er is slechts een hele eenvoudige reden. Deze post is niet alleen voor Spijkenissean belang, maar ook voor deze regio. Let op, tegenwoordig heet de Gemeente, Nissewaard, dus is het nu nog groter. Als je bovendien uit Spijkenisse zou moeten rijden , om bij een ander ziekenhuis te kunnen komen, ben je nog eens afhankelijk van twee bruggen , die regelmatig open staan . Hopend dat men zich dit terdege realiseert.
 • Omdat wij in Spijkenisse recht hebben op een volwaardig functionerend ziekenhuis MET SEH!
 • Of mensen met een scootmobiel die niet na tienen met de regiotaxi kunnen gaan,want dan kunnen ze niet meer terug!! Met de gewone taxi is de rit onbetaalbaar als je geen machtiging hebt.
 • Onbestaanbaar dat de gemeente niet zijn best doet voor een goed ziekenhuis maar dat er wel een casino komt..
 • In onze gemeente is de aanwezigheid van een ziekenhuis een vereiste. Het is te gek voor woorden dat wij allen een half uur f meer moeten reizen voor goede medische hulp.
 • Omdat ik in 2013 vreselijk goed ben geholpen na de vreselijk diagnose die ik toen had gekregen en dat het afgelopen was met mij en dat het allemaal verholpen werd ook de verpleging ging gewoon door toen het ziekenhuis failliet ging hulde
 • Het is bedroevend dat we op ons vrij dichtbevolkte eiland geen goede zorg hebben. En desondanks heel duur door o.a. dure ambulance ritten.
 • Omdat 200.000 mensen op voorne putten de dupe zijn, en er dan nog wordt gezegd, dat we trots op het ziekenhuis moeten zijn en voor het spijkenisse medisch centrum moeten kiezen. Dan moet er wel te kiezen zijn. Onze dochter is zwanger en zou heel graag in spijkenisse (haar woonplaats) willen bevallen. Maar dat kan dus niet, wat nu kiezen voor het spijkenisse medisch centrum. Er valt niet te kiezen. Mag toch hopen, dat als de bevalling begint dat er geen storingen zijn met de 2 bruggen die steeds in storing staan. Dit gaat mensen levens kosten. De extra ambulance die er is, is nu steeds lang onderweg naar Rotterdam over bruggen die steeds in storing staan. Die is dus niet optimaal inzetbaar. Hij kan immers maar op 1 plek te gelijk zijn.
 • Omdat we niet zonder de HAP kunnen als inwoners van Oostvoorne!!
 • Om dat ik op 8 aug, een ongelukje heb gehad, en toen savonds laat naar het maasstad ziekenhuis toe moest.kon zelf niet rijden dus moest een ander vragen.
 • Het is een megaschande dat wij bewoners (Oostvoorne e.o.) slechts op een enorm tijdrovende manier medische zorg kunnen verwachten, waarbij wij ook nog minstens een eeuwigheid in de wachtkamer zitten!!
 • Als 65+ inwoner van Rockanje vind ik het een onveilig idee dat er alleen een HAP in het (verre) Spijkenisse
 • In een overzicht in de Gezondgids van de Consumentenbond van maart 2007 werd al aangegeven dat de huisartsenpost op Voorne slecht bereikbaar was. Dat betrof toen de post in Hellevoetsluis en dat is door de opheffing aldaar en verplaatsing naar Spijkenisse alleen maar slechter geworden.
 • Je woont hier in het drukste gedeelte van Nederland,
  met veel industrie, Maasvlakte en Europoort..
  Hoe belangrijk is het Spoed Eisende Hulp op het eiland
  BELANGRIJK!!
Stichting Acute Zorg VPR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *