Het AD heeft onderstaand bericht helaas niet geplaatst afgelopen week.
U wil ik het niet onthouden.

Het AD heeft onderstaand bericht helaas niet geplaatst afgelopen week.
U wil ik het niet onthouden.

Corona, “Nederland lijkt niet klaar voor een nieuwe golf”
Het is voor mij klip en klaar helder, waarom er op het ministerie van Ernst Kuipers nervositeit heerst over de aankomende herfst.
De zorgketenpartners, waaronder m.n. de heer Kuipers zelf de afgelopen 10 jaar mede gezorgt hebben voor een gigantische afschaling van met name de reguliere ziekenhuiszorg, de thuis- en ouderen zorg, de acute zorg, zoals de krimp van ca. 1850 IC’s naar per heden nog ca. 1050 IC’s,
Het sluiten van vele 24/7 SEH posten inclusief de daarbij behorende IC’s in met name regionale Ziekenhuizen die nu de naam Medisch Centrum dragen.
Het concentreren van medische specialisatie in alleen de grote steden Ziekenhuizen. De bezuinigingen in de personele bezettingen. Het niet adequaat op tijd zorgen voor gespecialiseerde opleidingen op Acute zorg gebied. Het laten gebeuren dat de vastgestelde normen op o.a. het gebied van Ambulance aanrijtijden gedoogd blijven.
Mij is het vreemd dat juist nu minister Kuipers een zuur gezicht trekt bij dit artikel in het AD 17-5. Inplaats van dat de minister al veel eerder zich actief had moeten realiseren, dat al deze bezuinigingsmaatregelen verkeerd hebben uitgepakt en nu de hele Nederlandse bevolking de dupe is en nog verder gedupeerd dreigt te worden door dit jarenlange slecht gevoerde beleid op Zorg gebied.

Willem Heijdacker

Yoerik Venus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *