13 december aan tafel geweest met regio-Burgemeesters VR-R op de Coolsingel te Rotterdam

Willem Heijdacker is 13 december aan tafel geweest bij de 15 regio Burgemeesters van de VR-R op de Coolsingel te Rotterdam. Hier is de volgende tekst gesproken door Willem:

—————————————-

Inwoners van Voorne-Putten reeds 155,213 met Rozenburg 12.420 en Hoogvliet 34.240 maakt een totaal van 201.873 inwoners.
Er werken in iets minder dan een derde van de gevallen op Voorne-Putten, Rozenburg en Hoogvliet zelf. Het grootste deel van de werkenden werkt buiten de eigen regio. Vooral inwoners van Nissewaard hebben verhoudingsgewijs vaak een baan buiten hun regio.

 

Woonwerkverkeer is groot te noemen, op Voorne-Putten, Rozenburg, en Hoogvliet hebben zij daar ernstig last van, omdat heel veel eilanders over Hoogvliet of via de Groene Kruisweg naar Rotterdam e.o. moeten reizen.

 

De Infrastructuur is daarom ver onder de maat, De eilanden zijn totaal overbelast met veel verkeer, tijdens de Spits tijden is het nauwelijks nog te doen, neem de vele storingen aan de Bruggen, de verkeerschaos bij slecht weer etc. etc. met name de sluiting van de Maastunnel van Noord naar Zuid heeft daar ook invloed op, dat heb ik al eerder hier voorspeld. Verkeersinfarcten zijn dagelijks kost.

 

Dan heb ik het nog niet gehad over de bereikbaarheid per OV en de oppervlakte van de VPR eilanden samen met de Waterweg gebieden t.o.v. b.v.b. Rotterdam als Stad.
Al deze zaken hebben invloed op de problemen in de Acute Zorg, u wel bekend.

 

Vele geboren Rotterdammers wonen al jaren op VPR en zijn m.n. in de jaren´70 en ´80 verhuisd om dichter bij hun werk te wonen, velen werken dan ook in de industrieën om ons heen. Hierdoor is er door de inwoners zelf toendertijd voor een gigantisch probleem ingegrepen.

 

Zij worden de laatste 10 jaar gestraft m.n. op het gebied van acute zorg, wij zijn 3de rang burgers geworden en zijn in de steek gelaten door de politiek en de acute zorgketen partners, of wel afgesneden van de rest.

 

Het kan toch niet zo zijn dat er een landelijke overheid is die zo weinig bijdraagt (€ 18 miljoen) aan het Acute Zorg probleem en dat wij VPR inwoners daar de dupe van zijn, de zorgverzekeraars knippen steeds meer geld uit het zorgpakket en strijken zelf het meeste op.

 

Ook de jongeren beginnen zich inmiddels te roeren op het gebied van de Acute Zorg, de 16 jarige Zuidlander Martijn de Bruijn is een petitie gestart om meer ambulances op Voorne-Putten af te dwingen.

 

De vragen in de 4de brandbrief zien wij graag allen beantwoord.

 

Zelfs Sinterklaas is bedroefd weer terug gegaan naar Spanje, ook hij kan hier helaas niets aan doen.
Wij hopen dat u alleen edelachtbare burgemeesters van de VR-R wel uw stoute schoenen aantrekt om onze angsten weg te nemen die de verschraalde acute zorg teweeg brengt.

 

Namens de Stichting Acute Zorg VPR

 

Willem Heijdacker
Voorzitter

 

————– einde bericht —————

Belangrijke bijlagen die horen bij bovenstaand bericht

 

Yoerik Venus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *