Tweede Kamer neemt motie aan over aanrijtijden

Bekijk het originele bericht op: https://www.grootnissewaard.nl/nieuws/politiek/95573/tweede-kamer-neemt-motie-aan-over-aanrijtijden-

Citaat van het bericht van Groot Nissewaard:


Deze week diende Tweede Kamerlid Liliane Ploumen van de PvdA met Simon Geleijnse (50 plus) een motie in over de 15 minuten aanrijtijden norm voor spoedritten van ambulances.

In de motie wordt geconstateerd dat slechts in 3 van de 24 regio’s de wettelijke 15-minutennorm gehaald wordt, en dat iedereen in Nederland er zeker van moet kunnen zijn dat de ambulance er op tijd is. Daarom wordt de regering verzocht alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat de 15 minutennorm wordt gehaald en de Kamer over de voortgang te informeren.

De PvdA Nissewaard is blij dat deze motie is aangenomen door de Tweede Kamer. Raadslid Willem Heijdacker heeft hier een zeer goed gevoel over. Hij strijdt al jarenlange voor goede ambulancezorg in Nissewaard en heel Voorne Putten. In contacten met Liliane Ploumen gaf hij aan dat op sommige plaatsen op Voorne Putten maar 82% van de ambulances bij spoedritten binnen 15 minuten ter plaatse is (wettelijk moet dit 95% zijn).

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


Dit is voor alle burgers uiteraard goed nieuws. Het harde werk van U en de stichting lijkt langzaamaan te worden beloond. Dit zien wij echter pas als het begin en blijven doorgaan!

Yoerik Venus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *